Riscurile Donarii De Sperma

Un mic semnal de alarma pentru femeile care aleg sa conceapa prin fertilizare in vitro sau inseminare artificiala apeland la bancile de sperma in vederea obtinerii de gameti masculini.

Donarea de sperma are 3 timpi:
– barbatii completeaza un formular cu diferiti parametri si doneaza sperma (pentru care sunt remunerati de cele mai multe ori)
– banca de sperma prelucreaza si stocheaza sperma
– cuplurile cu infertilitate sau femeile fara partener apeleaza la banca de sperma si aleg specimenele in functie de chestionarul completat de donator.

Este evident ca unele profile vor fi mai atractive decat altele, iar in absenta unor reglementari se poate ajunge la situatii mai putin dorite. Astfel, Statele Unite se confrunta cu o situatie in care un donator de sperma este parinte biologic pentru peste 150 de copii obtinuti prin reproducere asistata.

Aspectul cel mai negativ al problemei este faptul ca fratii vitregi pot face incest fara sa stie, crescand riscul bolilor genetice recesive, mai ales ca sansa de a locui in aceeasi zona (aferenta bancii de sperma la care a apelat mama) este relativ mare.

Majoritatea tarilor limiteaza numarul de copii care se pot naste din sperma unui singur donator, dar in Statele Unite nu exista o astfel de lege…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.