Riscurile Medicale Ale Filmelor 3D

Am scris recent despre aspectele medicale ale filmului Avatar, dar am omis un punct de vedere destul de important asa ca revin la subiect.

Este vorba de riscul medical pe care il prezinta filmele 3D. Nu ma refer doar la problemele cu acomodarea vizuala mentionate si in articolul anterior, ci la riscurile de transmitere a unor infectii prin igienizarea insuficienta a ochelarilor intre 2 filme succesive.

In mod normal personalul de la cinematografe ar trebui sa asigure o curatare eficienta a ochelarilor, dar tot timpul exista exceptii. Tinand cont ca zona ochilor este foarte sensibila, consider ca trebuie acordata mai multa atentie igienei ochelarilor pentru filmele 3D.

In unele cinematografe filmul Avatar ruleaza de 3-4 ori pe zi, asta inseamna ca in ziua respectiva se face o incrucisare de bacterii de la 3-4 oameni… inmultit cu numarul de zile de cand se folosesc… data viitoare voi avea servetele igienice la mine.

Italienii sunt cei care au inceput sa ia masuri.

2 raspunsuri

  1. Este suficient ca ochelarii sa fie purtati doar o singura data de cineva care are conjuctivita. Iar urmatoarea persoana in mod sigur se va inbolnavi. Asa ca, ochelarii trebuiesc dezifectati tot timpul.Bravo celor care au luat initiativa in acest sens 🙂

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.