Robot cu Creier Viu

Un robot care functioneaza cu un mic creier veritabil viu compus din neuroni de sobolan, capabil sa „invete” de exemplu sa evite un zid, a fost pus la punct de cercetatori de la Universitatea Reading din Anglia, relateaza AFP.

„L-am pus deja sa invete prin repetare si reproduce unele actiuni”, a declarat responsabilul echipei multidisciplinare, Kevin Warwick. „insa vrem acum sa-l invatam comportamente”, a afirmat el.

Creierul biologic al robotului, numit Gordon, a fost creat pe baza unor neuroni prelevati de la un sobolan. Ei au fost plasati intr-o solutie, separati si apoi pusi pe un pat de circa 60 de electrozi.

Continuarea pe SanatateaTV

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.