Romancele Si Interesul Pentru Sanatatea Ginecologica

In urma cu 3 ani am facut un chestionar prin care doream sa evaluez deschiderea publicului feminin din Romania fata de consulturile ginecologice, iar acum am gasit un termen de comparatie.

GfK, una din cele mai mari organizatii de cercetare de piata din lume, a efectuat un studiu similar abordand 526 de femei romance cu varsta peste 15 ani folosind esantioane reprezentative la nivel national.

Tinand cont ca la chestionarul ContraBoli.ro au raspuns femei avand cel putin o preocupare minima referitor la sanatatea lor ginecologica si un nivel educational mai ridicat (altfel nu ar fi ajuns pe site sa vada si chestionarul) , te-ai astepta ca rezultatele din populatia generala, pe esantioane reprezentative, sa fie si mai ingrijoratoare.

Surprinzator nu a fost asa.

Numarul respondentelor este relativ mic in ambele cazuri (526 VS 363), conditia de a avea varsta peste 15 ani din studiul GfK corespunde conditiei de a avea cel putin un contact sexual pentru femeile incluse in studiul ContraBoli.ro.

Acum sa vedem comparativ (GfK VS ContraBoli.ro):
– nu au fost niciodata la ginecolog: 25% VS 28%
– merg la ginecolog de 2 ori pe an: 15% VS 18%
– merg la ginecolog 1 data pe an: 23% VS 22%
– merg la ginecolog 1 data la 2-3 ani: 15% (prin diferenta) VS 6%
– merg la ginecolog 1 data la 3+ ani: 22% VS 26% (inclusiv cele cand merg doar de nevoie).

Din pacate adevarul e mult mai intunecat, sunt convins ca peste 35% dintre femei nu au fost niciodata la ginecolog, iar peste 65% nu-si fac control si test Papanicolau anual.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.