Sa Mai Fac, Sa Nu mai Fac?

Dupa modificarile aparute in legislatia privind indemnizatia in concediul de maternitate au aparut cazuri cand parintii (mamele) isi pun problema daca merita sa mai faca un copil, un frate sau o sora celui recent nascut.

Mi se pare incorect sa faca media intre indemnizatia de 600 de lei si salariul meu real. Suntem nevoiti acum sa ne gandim de doua ori daca sa-i mai facem un frate.

Dupa vechiul proiect, ar fi luat 1.400 de lei pe luna. Acum, va primi cu 400 de lei mai putin.

Daca 400 de lei te pot face sa te razgandesti, atunci e clar: gandeste-te de 10 ori, nu de 2 si ar fi bine sa ajungi la concluzia ca NU merita sa mai faci unul. Oricum, perioada minima intre 2 sarcini ar trebui sa fie de 24 de luni (medical), caz in care modificarea din legislatie nu s-ar simti practic.

Culmea e ca vocile care se aud sunt ale mamelor cu salarii mari…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.