Salarizarea Medicilor

Comunicat de presa de la Colegiul Medicilor din Romania:

Colegiul Medicilor din Romania va solicita cresterea salariilor medicilor in eventualitatea in care masura maririi salariilor profesorilor, a functionarilor publici si a altor categorii sociale va fi aplicata. Aceasta masura a fost adoptata de Adunarea Generala a Colegiului Medicilor din Romania, reunita in zilele de 3 si 4 octombrie 2008.

Solicitam aceasta crestere avand in vedere salariile mici ale medicilor si inflatia galopanta ce se preconizeaza deoarece veniturile vor scadea in mod ingrijorator. Intr-o societate este normal ca veniturile sa fie in concordanta cu valoarea sociala a muncii, calitatea acesteia si volumul ei”, a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Cum adica „in eventualitatea in care masura maririi salariilor profesorilor, a functionarilor publici si a altor categorii sociale va fi aplicata”? De ce trebuie sa se imite actiunile altor clase profesionale? In eventualitatea in care salariile profesorilor nu s-ar mari, salariile medicilor n-ar fi tot la fel de mici? De ce trebuie sa vina fix acum solicitarea de la CMR? Suna a amenintare, daca le mariti lor, vrem si noi… ca sa nu se mareasca la nimeni pana la urma… pfff

4 raspunsuri

 1. Marirea de salar sa se faca dupa gradul de calitate al medicului ,nu la toata lumea ,numai la cei mai buni medici.

  Dar de unde vor avea fonduri pentru marirea salariilor ?.
  Sa vedem cat o sa mai reziste tara asta ,pana unde vom merge !.

 2. Dr Laurentiu Craciunas

  Cum ai stabili „gradul de calitate” al unui rezident?

  Nu se pune problema ca n-ar fi nevoie de marire, asta e evident, dar alegerea momentului (si modul de formulare) e extrem de prost.

 3. Gradul de calitate al unui rezident se stabileste in functie de competenta fiecaruia ,dupa cum stiu eu.

 4. Dr Laurentiu Craciunas

  ok si ce competenta poate avea un rezident care e inca in perioada de invatare?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.