Salarizarea Si Orele de Munca Ale Medicilor

Am gasit astazi un studiu publicat cu cateva luni in urma in revista JAMA referitor la evolutia numarului de ore lucrate pe saptamana de catre medicii din Statele Unite.

Daca la inceputul anilor `90 numarul de ore lucrate pe saptamana era constant, incepand cu anul 1996 pana in 2008, numarul mediu de ore lucrate pe saptamana de catre medicii americani a scazut cu 7,2%, de la 55 la 51 de ore / saptamana.

In acelasi studiu s-a observat si o corelare a scaderii numarului de ore lucrate pe saptamana cu scaderea salarizarii, astfel incat s-a concluzionat ca medicii nu mai sunt stimulati sa-si petreaca asa multe ore practicand medicina.

Ca o nota aparte, trebuie sa mentionez ca salarizarea in Statele Unite este incomparabila cu cea din Romania.

Ok, acum am o intrebare: cum ar trebui sa fie evolutia numarului de ore lucrate pe saptamana de medicii din Romania in ideea reducerii salariilor cu 25%? Si o a 2-a intrebare: dar daca mentionam ca peste 50% dintre studentii la medicina intentioneaza sa practice medicina in afara tarii?

Cireasa de pe tort, un filmulet descriptiv al clinicii Cleveland (e SF pentru orice medic practicant in Romania…)

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.