Salvezi Daca Stii Sa Actionezi!

… daca nu, stai in banca ta. Asta e motto-ul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania (mai putin ultima parte care era o deductie logica).

3 ani de cand sunt la medicina am asteptat in zadar sa ma invete cineva ce e de facut in cazul unui stop cardio-respirator, a unei arsuri extinse, pierderea cunostintei, etc. Bine ca am invatat in anul I toate gaurelele pe unde trece nervul vag si toate denivelarile, fosele, fosetele si protuberantele de pe oase…

Sambata am renuntat sa mai astept cursul in cadrul UMF-ului si am apelat la Crucea Rosie pentru cursul de prim-ajutor. Dupa cateva ore de prezentari teoretice si practice, acum nu ma mai tem ca n-as sti ce sa fac intr-un caz similar cu cele enumerate mai sus.

Atestat: Prim Ajutor, Laurentiu Craciunas

Urmatorul curs va fi organizat in data de 29.03.2008 la sediul Crucii Rosii Filiala Cluj de pe str. George Cosbuc, nr 11 (langa Parcul Central). Inscrierile se fac in perioada 17.03 – 26.03 platindu-se in avans 50 de lei (din cei 150 pentru intreg cursul). Durata cursului este de 12 ore, iar la sfarsit este un test teoretic, la promovarea caruia se obtine atestat in acordarea primului ajutor.

Nr. de tel. pentru Crucea Rosie (filiala Cluj): 0264/592447, 0364/105294, 0745/589183, 0745/763644. Cine nu este din Cluj poate contacta alta filiala: filiale Crucea Rosie.

Daca nu pentru tine, macar pentru prieteni sau cei din jur…

8 raspunsuri

 1. Iti doresc sa poti fi de ajutor tuturor celor care au nevoie!

 2. foarte frumos! felicitari! este mai bun ASVSU* decat Crucea Rosie? Intreb si eu pentru ca nu stiu si multumesc si anticipat pentru raspuns! o zi placuta!

  *ASVSU – Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta

 3. Toate chestiile astea de prim ajutor pe care ai spus ca nu le-ai invatat in 3 ani si le-ai asteptat in zadar, le-ai fi invata t la ATI in anul 4.

 4. Dr Laurentiu Craciunas

  G., n-am idee, acuma aud prima data de ei…

 5. Hello!

  Stii ce ma dispera pe mine? Ca tre’ sa platesti atat! Mi se pare f mult! Eu am fost 2 ani paramedic la SMURD, problema e ca nu am nici un atestat oficial, SMURD-ul iti face o dovada cu garzile facute dar… nu ai nici un atestat, m-as fi dus si eu la cursul de la Crucea Rosie daca nu ar fi costat atat de mult…

 6. Dr Laurentiu Craciunas

  Eu sper sa accepte decanatul propunerea si sa se faca un curs optional, mai ales in ideea in care deja e trecuta acolo la stiintific_osm ca si bila neagra pentru UMF 🙂

 7. @ laura: cursul de prim ajutor organizat de crucea rosie se plateste daca te duci la ei doar pentru curs. dar daca esti voluntara a Crucii Rosii ai posibilitatea sa faci gratuit cursul… intreaba la filiala din orasul tau…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.