Sanatatea TV Face Eventratie

Intr-un articol publicat pe blogul Sanatatea TV, echipa care, citez, a reusit, intr-un timp relativ scurt, sa castige increderea si aprecierea publicului caruia i se adreseaza, a reconfirmat ca 4 ani de activitate in domeniul jurnalistic medical nu le sunt suficienti pentru a se familiariza cu notiunile medicale de baza.

Este vorba de articolul Interventie chirurgicala de eventratie, din care citez:

Eventratia este o leziune de perete care se dezvolta dupa o interventie chirugicala sau dupa o trauma care a rupt peretele si apoi aceasta aponevroza care tine in apropiere marginile plagii se desira in asa fel incat se creeaza un spatiu care nu mai are in structura lui aceas structura nevrotica, ci are numai peritoneu si tegument.

Pentru a intelege mai bine atasez o poza cu anatomia peretelui abdominal:

aponevroza

Peretele abdominal este constituit din mai multe straturi suprapuse, avand rezistente diferite. Dupa deschiderea abdomenului intr-o interventie chirurgicala, sururarea plagii se bazeaza pe rezistenta fibroasa a aponevrozei. Daca aponevroza se desira, presiunea intraabdominala impinge organele printre straturile peretelui abdominal aparand eventratia.

Faptul ca aponevroza contine fragmentul nevroza nu are nici o legatura cu nervii (nevroza = nume generic dat afectiunilor sistemului nervos provocate de tulburarea dinamicii normale a proceselor nervoase in urma unor solicitari psihice excesive – DEX), deci aponevroza nu este o structura nevrotica

Echipa SanatateaTV.ro a participat la realizarea unei eventratii si a vorbit pe larg cu prof. univ. dr. Mircea Beuran cu privire la aceasta interventie.

Cu alte cuvinte, echipa SanatateaTV.ro a participat la nenorocirea pe viata a unui pacient prin distrugerea integritatii aponevrozei, da?

6 raspunsuri

 1. :)) ar trebui obtinuta o „mica aprobare” pentru a scrie informatie medicala pe internet…

 2. ceea ce inseamna ca a gresi e omeneste, deci, inainte sa aruncati cu pietre, ganditi-va de 2 ori. daca ma uit la articole cu subiect apropiat, se pare ca aveti un dinte indreptat impotriva blogului de mai sus, eu am un dinte indreptat impotriva medicilor, pentru ca ei sunt printre putinii care nu au voie sa greseasca si totusi o fac cu varf si indesat, totodata sunt persoane cu dinti impotriva contabililor si lantul poate continua. de aici pana la un razboi civil nu e decat un pas. haideti sa ne concentram fiecare pe meseria noastra astfel incat sa atingem perfectiunea, iar cand vom reusi, vom putea arunca sageti otravite spre cei imperfecti 🙂

 3. Dr Laurentiu Craciunas

  Si propunerea care e? Sa incurajam pe toata lumea sa scrie articole din domenii pe care nu le intelege sau sa-si vada fiecare de ce cunoaste/intelege?

  Una este sa promovezi un stil de gatit, retete pe care nu le-ai facut niciodata, sa vorbesti despre condimente pe care nu le-ai gustat, si alta este sa dai sfaturi medicale, sa vorbesti despre boli si sa promovezi anumite atitudini medicale cand tu habar n-ai ce-i aia medicina.

 4. Laurentiu… asa oameni, asa conducere, asa presedinte.

  Ne mai miram de ce nimic nu merge in tara asta. Oameni nepotriviti in locuri nepotrivite. Oameni care lucreaza in domenii in care n-au habar ce se intampla. Iar la final, vine un al 3lea sa-si dea cu parerea…

 5. Dr Laurentiu Craciunas

  Sunt convins ca si domnul/doamna de mai sus, contabil fiind, si-ar schimba pozitia daca s-ar scrie pseudo-contabilitate pe siteuri, moment in care clientii ar veni la el/ea sa-l corecteze pentru ca asa au citit ei pe net.

  Sunt nenumarate cazurile in care pacientul devine necompliant sau contrazice medicul curant pe baza unui articol citit pe net, articol care are in spate 0 cunostinte medicale.

 6. da fix romanu i bun la toate maine poimaine vezi pe badea ion cum sta cu aifonu n varf de deal si scrie despre hemoroizi tratati cu laser

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.