Sanatatea TV Nu Intelege Ideea Principala Din Articolele Medicale

Din pacate prognosticul Sanatatea TV dupa moartea clinica e in continuare rezervat. La scurt timp dupa episodul acut de pierdere a logicii medicale (e un compliment nemeritat, inseamna ca odata a existat), jurnalistii Sanatatea TV se confrunta cu un nou scenariu pe care nu-l pot intelege.

Este vorba de un articol publicat initial de digitaljournal.com si preluat ulterior de Sanatatea TV sub titlul: Antibioticele sporesc rezistenta virusilor la medicamente.

Trecem peste aspectul folosirii termenului din IT virusi ca plural pentru virus (am coborat de mult stacheta calitatii) si ne limitam la analiza adevarului stiintific prezentat in articol.

Antibioticele distrug aproximativ 90% din celulele imune existente in organism, fapt ce are drept rezultat intreruperea ecosistemului intern, astfel incat celulele pierd din capacitatea de a comunica intre ele si nu pot lupta impotriva virusilor.

Daca antibioticele ar distruge 90% dintre celulele imune ale organismului ar fi dezastru. Antibioticele sunt administrate cu scopul de a ajuta celulele imune sa lupte impotriva infectiilor… Informatia din articolul original se refera la faptul ca 90% dintre celulele organismului uman sunt non-self, adica organisme straine (bacterii in special), acestea putand fi omorate de antibiotice rezultand dezechilibre imune in segmentele afectate (in special in intestinul gros).

Ca si o consecinta a distrugerii masive de colonii bacteriene prin folosirea inadecvata a antibioticelor poate aparea afectarea mecanismelor de semnalizare ale sistemului imun, producand o scadere a eficientei in lupta cu infectiile virale.

Rezistenta la un medicament se refera la necesitatea cresterii dozei pentru a distruge un agent patogen care inainte raspundea la o doza mai mica de medicament. Atata timp cat virusurile nu raspund la antibiotice, acestea fiind destinate tratamentului infectiilor non-virale (chiar recomand sa se citeasca articolul asta), nu se poate zice ca antibioticele cresc rezistenta virusurilor la medicamente, medical e incorect, deci titlul articolului Sanatatea TV e gresit din punct de vedere medical.

Tratamentul cu antibiotice administrat incorect (in principal din cauza intreruperii lui la disparitia simptomelor) poate creste rezistenta la medicamente doar a bacteriilor, pentru ca ele reusesc sa se selecteze si sa supravietuiasca doar cele mai puternice (care rezista tratamentului ineficient), ulterior inmultindu-se si producand o infectie cu bacterii rezistente la antibiotice… dupa principiul: ce nu te omoara te face mai puternic!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.