SanatateaTV Habar N-are Ce Inseamna Rezidentiatul

Cand vine vorba de un examen sunt cateva lucruri de baza care il definesc: ce conditii sunt pentru a putea intra in examen, in ce conditii promovezi examenul, la ce te ajuta examenul etc.

Tinand cont ca SanatateaTV este, citez:

SanatateaTV s-a lansat in octombrie 2007 ca prima televiziune online dedicata sanatatii si a reusit, intr-un timp relativ scurt, sa castige increderea si aprecierea publicului caruia i se adreseaza.

te-ai astepta sa cunoasca informatiile de baza sau macar sa se informeze corect cand vine vorba de unul dintre examenele de baza in medicina romaneasca.

Din pacate articolul cu titlul Concursul National Rezidentiat 2010 demonstreaza contrariul:

Pentru a promova examenul, candidatii trebuie sa raspunda corect la 60% din cele 200 de intrebari.

si culmea, in articolul pe care l-au avut ca sursa de pe site-ul Ministerului Sanatatii, informatia apare corect:

Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Cu alte cuvinte, daca punctajul maxim realizat este 800 de puncte, atunci punctajul minim de trecere este 60% din 800, nu din 950, cat e maximul pentru cele 200 de intrebari.

Iti dai seama ce pe langa subiect trebuie sa fii ca sa gresesti si cand ai varianta corecta ca sursa?

1 raspuns

  1. Spre marea noastra surprindere…nici colegii nostri fruntasi nu stiu cam care este treaba cu rezidentiatul…s-au trezit cu punctajul in poala si nu stiu cum sa reactioneze…nu stiu cand si unde trebuie sa mearga sa-si ia locul…dar a fost si este un examen pe bune…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.