Sarcina Dupa Embolizarea Arterei Uterine

Embolizarea arterei care vascularizeaza fibromul uterin este o alternativa recenta a chirurgiei clasice in tratamentul unui fibrom uterin. Metoda este eficienta in majoritatea cazurilor simpromatice de fibrom uterin (menoragie, simptome de presiune etc), dar trebuie o atentie speciala in cazul femeilor care doresc sa mai aiba copii.

Un studiu care va fi publicat in numarul urmator al The Obstetrician & Gynaecologist scoate in evidenta cateva neajunsuri ale embolizarii arterei uterine, printre care si riscul crescut de pierdere a sarcinii, nastere prematura, operatie cezariana si sangerari postpartum.

Mai mult decat atat, s-a observat ca embolizarea arterei uterine cu tratarea fibromului uterin are un risc de pierdere a sarcinii mai mare decat netratarea fibromului.

3 raspunsuri

  1. Care este, dupa parerea ta, cea mai eficienta metoda de tratament pentru un fibrom asimptomatic, dimensiunea: 4.5 cm, in cazul unei paciente de 27 de ani, fara copii?
    Multumesc

  2. Am un fibrom intramural de 7/5 cm si nu stiu ce sa aleg:embolizarea sau miomectomia, mai ales ca am 37 de ani si totusi mi-as dori un copil. Pot primi un sfat?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.