Sarcina si Exercitiul Fizic

Se stie ca mamele, in special cele insarcinate, sunt printre cele mai ocupate persoane din lume, iar daca exercitiile fizice in exces pot cauza probleme fatului, un nou studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la Kansas City University of Medicine and Biosciences sugereaza ca un nivel moderat de miscare in timpul sarcinii este benefic atat mamei cat si fatului in dezvoltare.

Argumentul principal pentru lipsa de exercitii in timpul sarcinii este timpul, femeile sustinand ca sunt prea ocupate pentru a face si miscare. In urma evaluarii raspunsurilor din chestionare s-a constatat ca nu exista diferente majore intre programul celor care fac exercitii si a celor care motiveaza lipsa exercitiilor prin programul foarte incarcat, ba mai mult, cele care sunt mai sedentare isi gasesc mai usor timp pentru TV sau calculator, petrecandu-si mai mult timp in astfel de activitati fata de cele care sunt mai active fizic.

Inca nu se stie pragul minim de activitate fizica benefic pentru dezvoltarea sarcinii, dar s-a demonstrat ca si un lucru simplu cum e parcarea masinii la o distanta mai mare de magazin (urmand sa se mearga pe jos o distanta mai mare) aduce un plus in dezvoltarea aparatului respirator si a sistemului nervos ale viitorului copil.

Nu se recomanda sporturile foarte solicitante, temperatura corpului neavand voie sa creasca prea mult, iar frecventa cardiaca a mamei trebuie sa ramana sub 130 pe minut, ca reper practic: viitoarea mama trebuie sa poata purta o conversatie normala, fara gafaieli sau dificultate in vorbire din cauza efortului.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.