Inca un mit distrus. AFP a publicat un studiu efectuat de Universitatea Nationala din Australia, conform caruia nu exista evidenta care sa sugereze afectarea capacitatii cognitive a femeilor in timpul sarcinii.
Studiul a inceput in 1999 si a inclus 2500 de femei cu varsta intre 20 si 24 de ani. Cele 76 de femei care au avut o sarcina in anii ulteriori au ramas cu aceleasi rezultate la testele de logica si memorie. Mai mult decat atat, nu au existat diferente intre femeile insarcinate si restul.
As vrea sa stiu daca este ” o problema ” varsta de 30-35 de ani pentru a pastra o sarcina…Daca nu cumva este ” prea tarziu „,daca aceasta varsta poate afecta in vreun fel bebelusul?Ce analize este bine sa facem inainte de a ne hotari sa avem un bebe? In concluzie conteaza varsta parintilor ?
Multumesc,Doina
Buna seara Doina,
Nu este prea tarziu, doar ca din cauza inaintarii in varsta sunt afectate si ovulele si pot aparea anomalii mai frecvent decat la varste mai tinere.
Pentru un set de analize utile inainte de sarcina citeste te rog articolul: Analize Inainte De Sarcina. Pe langa astea, medicul tau ginecolog poate recomanda si altele in functie de particularitatile tale.
Din proprie experienta iti spun ca asupra mea sarcina a avut un rol pozitiv pentru ca dupa nastere am constatat ca mi-am inbunatatit memoria ,reusind sa obtin calificative si note mai mari la facultate decat in perioada dinaintea aparitiei sarcinii.Vointa si motivatia ,impreuna cu capacitatea propriului organism de a se regenera m-au ajutat enorm .Dar ,totusi ,in momentele in care am fost furioasa si depresiva pe motive de afectiune am constatat ca au aparut si mici pierderi de memorie .
Pe perioada sarcinii chiar m-am preocupat sa citesc si sa memorez diverse cursuri folosindu-mi glasul pt ca sa fiu auzita de copil si pt al linisti atunci cand ma lovea in burtica cu piciorusele.