Scaderea In Inaltime La Menopauza Poate Sugera o Fractura

Canadian Medical Association Journal a publicat un articol conform caruia femeile care sufera scadere in inaltime dupa instalarea menopauzei ar putea avea o fractura vertebrala.

Scaderea in inaltime este comuna odata cu inaintarea in varsta si este adesea asociata cu dureri de spate. Printre cauzele acestui fenomen se numara modificarile aparute in incurbarea coloanei vertebrale, modificarile discurilor intervertebrale si fracturile vertebrale. Doua treimi dintre adulti au dureri de spate la un moment dat. Diagnosticarea acestor probleme tratabile ridica semne de intrebare referitor la raportul dintre beneficiile si riscurile expunerii la radiatii, de multe ori inutile.

Cercetatorii francezi au condus studiul pentru a compara femeile aflate in postmenopauza cu scopul de a identifica motivele scaderii in inaltime. Au fost incluse 8610 femei cu varsta peste 60 de ani.

Media scaderii in inaltime a fost de 4,5 cm comparat cu inaltimea maxima din varsta adulta. S-a constatat ca riscul existentei unei fracturi vertebrale a fost semnificativ mai mare la femeile cu o scadere in inaltime de macar 4 cm.

Autorii au consluzionat ca masurarea inaltimii poate fi o metoda eficienta in detectarea fravturilor vertebrale, deci medicii de familie ar trebui sa efectueze efectiv masurarea fara sa se bazeze pe estimari.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.