Selectia Ganetica a Embrionilor

Dupa modelul Angliei, Spania a legalizat selectia genetica a embrionilor inainte de implantare. Este vorba, evident, de cazurile in care cuplurile apeleaza la fertilizarea in vitro pentru implantare artificiala. Cu toate astea, doar anumite cupluri pot beneficia de screening, cele care poarta gene pentru boli grave.

Pana acum, in Spania, au fost 2 cazuri de screening genetic preimplantare: unul pentru gena responsabila de cancer de san si altul pentru cancer de tiroida.

Screeningul genetic al embrionilor este legal in Anglia, Statele Unite, Belgia si acum Spania.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.