Semnele De Inceput In Cancerul De Rect

Societatea Romana (SRC) de Cancer organizeaza in parteneriat cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuta” din Cluj Napoca un ciclu de conferinte pe teme oncologice, de la preventie si depistare timpurie pana la tratament. Deoarece domeniul acesta este de interes crescand, pe de o parte, datorita cresterii incidentei bolii, iar pe de alta parte, datorita noutatilor din cercetare, care pune la dispozitia celor suferinzi medicamente noi si eficiente, oferim publicului clujean ocazia sa se informeze de la cei mai buni specialisti.

Conferintele se vor derula in Sala „Ioan Muslea” a Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” de pe strada Clinicilor nr. 2. in fiecare a doua miercuri din luna, intre orele 18.00 – 19.00. Miercuri, 11 februarie 2009, va avea loc conferinta cu titlul „Semnele de inceput in cancerul de rect”. Publicul va avea ocazia nu numai sa asiste ci si sa puna intrebari medicului oncolog dr. Alina Simona Muntean si sa dezbata tema pentru a-si clarifica diverse aspecte de interes major.

Cancerul de rect se dezvolta foarte lent, motiv pentru care de obicei este descoperit intr-un stadiu avansat. S-a constatat ca persoanele care au o dieta saraca in fibre, fructe si vegetale, dar bogata in glucide rafinate si grasimi animale prezinta un risc mai ridicat de dezvoltare a cancerului de rect. Frecventa cancerului de rect creste cu varsta (in special dupa 50 de ani), mai ales la barbati. SRC isi propune, si cu aceasta conferinta, o foarte buna informare a publicului pe teme medicale si promovarea interesului fiecarei persoane pentru sanatatea proprie si a familiei sale.

Prezentarea va fi insotita de videoproiectii. Intrarea pentru public este gratuita.

Invitam publicul clujean si presa sa participe!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.