Seriale ERASMUS 2009-2010

Programul ERASMUS (EuRopean Community ActionS for the Mobility of University Students) presupune acorduri intre universitati care le permit sa-si trimita intre ele studenti, iar in timpul acestei mobilitati studentii straini sunt tratati la fel ca ai institutiei de primire, adica pot urma cursuri, pot fi cazati in camine, au acces la biblioteci sau la orice alte servicii si facilitati. Mai mult, materiile studiate in timpul stagiului sunt recunoscute de universitatea de trimitere, astfel incat studentii nu mai sunt nevoiti sa dea examene de diferenta. Lansat in anul 1987, ERASMUS este componenta a programului comunitar Lifelong Learning Programme care cuprinde actiuni destinate cooperarii europene in domeniul invatamantului superior.

Cum urmeaza sa inceapa un nou an universitar, exista deja studenti care au plecat in alte tari pentru diferite perioade de pregatire. Asa mi-a venit ideea serialelor ERASMUS in care studentii invitati vor prezenta experienta lor la facultatea pe care au ales-o in strainatate. Frecventa episoadelor va fi cam 1 la 3-4 saptamani, iar continutul se va axa predominant pe comparatia cum e la ei VS cum e la noi.

Castingul include deja facultati din Germania si Spania, mai astept raspuns pentru Italia, si Franta. Daca mai cunosti studenti la medicina plecati cu ERASMUS si crezi ca ar fi interesati sa participe aici cu un serial, trimite-mi te rog un email prin formularul din dreapta.

Va fi un dublu castig: atat pentru studentul in cauza pentru ca nu va trebui sa povesteasca de 100 de ori aceleasi lucruri la prieteni si rude, cat si pentru cei din tara care vor afla cum e dincolo de la cineva care scrie din experienta.

Episoadele vor fi listate sub tagul ERASMUS.

Sezonul 1 – ERASMUS in Aachen, Germania – de Alexandra Apan
S01E01, S01E02, S01E03
Sezonul 2 – ERASMUS in Koln, Germania – de Dorisandra Dumbrava
S02E01, S02E02, S02E03, S02E04, S02E05
Sezonul 3 – ERASMUS in Milano, Italia – de Diana Crisan
S03E01, S03E02
Sezonul 4 – ERASMUS in Graz, Austria – de Mariusz Breaban
S04E01, S04E02
Sezonul 5 – ERASMUS in Amiens, Franta – de Rima Soboh
S05E01, S05E02, S05E03

Cu spijinul MedESN (Medicine Erasmus Student Network din Cluj-Napoca).

5 raspunsuri

  1. Grozava idee. Multumim pentru initiativa:D

  2. faci sa para totul usor:)plec la milano in octombrie:)iti doresc bafta.

  3. Super ideea, mi-au placut povestirile. Am o intrebare, pentru facultateea de medicina generala se poate acorda bursa si pentru anii 4,5 si 6? Sau doar primii 3? Din ce am citit erau din anii mai mari dar am auzit de la cineva ca se acorda doar in primii 3. Merci

  4. Raluca, recomandarea este ca aplicarea pentru o bursa Erasmus sa aiba loc in anul 3 sau anul 4. Practic, tu vei aplica de fapt pentru urmatorul an scolar, respectiv anul 4 sau 5. In anii clinici echivalarea materiilor se face mult mai usor decat in anii preclinici 🙂

  5. Am inteles, merci pentru raspuns. 🙂

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.