Sfincter Anal Obtinut In Laborator

Cercetatorii au obtinut in laborator primele sfinctere anale functionale, deschizand o noua ramificatie pentru tratamentul incontinentei anale si urinare.

Studiul publicat in jurnalul Gastroenterology a pornit de la celule musculare si nervoase, iar dupa implantarea sfincterelor la soareci, acestea s-au vascularizat si si-au mentinut functia. Durata cultivarii, pornind de la o biopsie pentru obtinerea celulelor, a fost de 6 saptamani.

Sfincterele sunt structuri musculare sub forma de inel, avand rolul de a inchide anumite pasaje. In organismul uman sunt numeroase sfinctere, iar beneficiul femeilor in urma dezvoltarii tratamentelor bazate pe sfinctere obtinute in laborator s-ar concentra pe incontinenta anala (datorata epiziotomiilor la nastere, de exemplu) si pe incontinenta urinara (datorata modificarilor structurale genitale care apar odata cu inaintarea in varsta).

Tratamentele actuale se limiteaza la grefe din muschi scheletic, silicon injectabil sau dispozitive mecanice, toate avand complicatii frecvente.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.