Sfincter Anal Obtinut In Laborator

Cercetatorii au obtinut in laborator primele sfinctere anale functionale, deschizand o noua ramificatie pentru tratamentul incontinentei anale si urinare.

Studiul publicat in jurnalul Gastroenterology a pornit de la celule musculare si nervoase, iar dupa implantarea sfincterelor la soareci, acestea s-au vascularizat si si-au mentinut functia. Durata cultivarii, pornind de la o biopsie pentru obtinerea celulelor, a fost de 6 saptamani.

Sfincterele sunt structuri musculare sub forma de inel, avand rolul de a inchide anumite pasaje. In organismul uman sunt numeroase sfinctere, iar beneficiul femeilor in urma dezvoltarii tratamentelor bazate pe sfinctere obtinute in laborator s-ar concentra pe incontinenta anala (datorata epiziotomiilor la nastere, de exemplu) si pe incontinenta urinara (datorata modificarilor structurale genitale care apar odata cu inaintarea in varsta).

Tratamentele actuale se limiteaza la grefe din muschi scheletic, silicon injectabil sau dispozitive mecanice, toate avand complicatii frecvente.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.