Si-a Facut Propria Cezariana

Pe locul 1 in lista celor mai ciudate interventii chirurgicale pe propriul organism, alaturi de amputatii de brate, apendectomii, litotomii, biopsii, se afla o auto cezariana. O femeie dintr-un mic sat mexican, mama a 7 copii si cu o sarcina la termen, aflata in travaliu hotaraste sa-si faca propria cezariana. La o nastere naturala anterioara copilul ii murise, aceasta alimentandu-i dorinta de a naste prin cezariana.

Dupa ce a inghitit niste alcool pentru a-si face curaj, a luat un cutit cu lama de 15 cm si a inceput sa taie prin piele, tesut adipos si muschi pana a ajuns la uter. Copilul a plans imediat ce a fost scos din uter, iar dupa ce i-a taiat cordonul ombilical, mama a lesinat.

Dupa ce s-a trezit, femeia si-a acoperit plaga cu histe haine si si-a trimis unul dintre copii sa aduca ajutor medical. Dupa o alta interventie chirurgicala care i-a rezolvat leziunile intestinale, femeia si-a revenit complet.

Cazul a fost mentionat in Jurnalul International de Obstetrica si Ginecologie si este considerata singura auto cezariana reusita.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.