Si Copiii Pot Suferi Atac de Cord

Doctorii din Ohio care au documentat 9 cazuri de atac de cord la copii cu varsta de 12 ani afirma ca atacul de cord este rar in randul copiilor, dar este o afectiune subestimata.

Doctorii au descoperit ca nici unul dintre copii (8 baieti si 1 fata) nu avea factori de risc comuni ca si obezitate, hipertensiune arteriala, abuz de droguri, nivel ridicat de colesterol sau antecedente familiale.

Conform studiului care a fost publicat in editia din octombrie a jurnalului Pediatrics, cea mai probabila cauza a fost un spasm cardiac determinand intreruperea alimentarii cu sange.

Nu este clar ce cauzeaza aceste atacuri de cord. Cercetatorii au descoperit ca tinerii pacienti din acest studiu au avut nivele anormale de enzime datorate lezarii inimii sau necrozei testutului cardiac.

Nici unul dintre pacientii din studiu nu a avut probleme pe termen lung.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.