Si Medicii Americani Gresesc…

Cu toate ca la noi se mediatizeaza destul de des cazuri in care medicii au uitat obiecte in corp dupa incheierea actului chirurgical, acelasi lucru se intampla si la casele mai mari… In statele Unite se inregistreaza anual 1500 de greseli datorate uitarii obiectelor in corpul pacientului.

In jur de 2/3 din obiecte sunt bureti, ceea ce poate duce la durere, infectie, obstructie intestinala, probleme in vindecare, internare prelungita, interventii chirurgicale aditionale si chiar moartea in unele cazuri.

Pentru a preveni astfel de incidente, Centrul Medical Universitar Loyola a introdus o tehnologie care ajuta chirurgii sa tina evidenta tuturor buretilor pe care ii folosesc in timpul interventiei chirurgicale.

Sistemul, aprobat de FDA (Food and Drug Administration), este folosit la toate interventiile defasurate la Loyola. Pe masura ce tehnologia se dezvolta, Loyola planuieste sa o foloseasca pentru a tine evidenta completa a echipamentului medical folosit in timpul unei operatii.

Atata timp cat la noi nu se ia atitudine (in afara de cea Media) impotriva cazurilor similare, nu prea cred ca se va introduce curand o astfel de tehnologie. Vom ramane la numaratul manual al carpelor cu si fara codita („19 in total din care 7 cu codita…” pentru cunoscatori)…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.