Siamezele Anastasia si Tatiana Dogaru

Sansa (sau mai bine zis nesansa) de a avea gemeni siamezi uniti prin cap este de 1 la 2,5 milioane de nasteri. Acum aproape 5 ani se nasteau, la Roma, siamezele Anastasia si Tatiana Dogaru. Imediat dupa nastere, medicii din Italia le-au spus parintilor (Claudia si Alin Dogaru) ca nu se poate face nimic pentru fetitele lor.

siameze romance, Anastasia si Tatiana Dogaru
Anastasia si Tatiana Dogaru (abcnews.go.com)

Cu toate astea, parintii auzisera despre o interventie reusita cu un an inainte in Dallas, cand medicii au despartit o pereche de siamezi egipteni uniti prin cap. Interventia a durat 34 de ore. Asa au ajuns in Dallas si siamezele nascute la Roma. Nu dupa mult timp, Tatiana a suferit o operatie la inima.

Acum, la aproape 5 ani de la nastere, nici o echipa de medici de la spitalele contactate nu crede in reusita unei interventii pentru cele 2 siameze. Creierul uneia creste in interiorul craniului celeilalte, lucru care face operatia imposibila tinand cont de nivelul actual al medicinei.

3 raspunsuri

  1. volevo sapere notizie delle gemelline

  2. Georgiana Nedelcu

    M-a impresionat acest caz pina la lacrimi. Dumnezeu sa le ajute si sa treaca cu bine peste toate operatile ce vor avea loc! Iar parintilor lor sa le dea putere pentru a rezista acestui caz.Doamne ajuta!

    • Nimic pe lumea asta nu se compara cu durerea parintilor care stiu ca nu pot face mai nimic in situatia asta.Dar Dumnezeu este mare…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.