Simulare de Cezariana + Video

Pentru cine vrea sa stie ce urmeaza sa i se faca in cazul in care va naste prin cezariana

Animatie 3D pentru realizarea unei cezariene

La o universitate din Florida, rezidentii pe Obstetrica si Ginecologie au la dispozitie un manechin pentru dezvoltarea aptitudinilor de realizare a unei operatii cezariene. Link: simulare de cezariana

2 raspunsuri

  1. Buna, as dori sa stiu si eu mai multe despre balbaiala. Daca ai tratat deja acest subiect undeva pe acest site, imi cer scuze, nu am gasit. As dori sa stiu cauzele, reale, de ce apare doar la baieti, de fapt apare doar la baieti?, cum se poate scapa de ea, daca se poate trata numai in copilarie sau si la varsta adulta. Multumesc anticipat

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    Servus Adelina,

    nu stiu sa fie specifica sexului masculin, paractic ar putea fi 2 cauze principale: una organica, o eventuala modificare a structurilor care ajuta la articulat (limba, buze, etc) sau una functionala (emotionala daca se poate zice asa).

    Tratarea ei ar presupune eliminarea cauzei, daca e organica, doar chirurgical, iar daca e functionala prin psihoterapie, sporturi, hobby-uri, orice care i-ar putea creste increderea in sine.

    Sincer, doar presupun, nu am invatat nicaieri despre asa ceva 🙂

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.