Sinteza Saptamanii pentru Femei si Ginecologi (August 2014, S2)

Stiri pentru femei

Cum afecteaza consumul de alcool in timpul sarcinii inteligenta viitorilor bebelusi?
Spectrul Tulburarilor Alcoolice Fetale se refera la o categorie de afectiuni cauzate de expunerea la alcool in timpul sarcinii si includ deteriorarea gandirii, deficite de inteligenta si atentie, anomalii ale creierului. Acestea au fost studiate prin rezonanta magnetica timp de 2 ani, iar cercetatorii au putut identifica diferente semnificative in activarea neuronilor copiilor afectati (MNT).

Rata complicatiilor la nastere in spitalele din Statele Unite
Daca nasterea are loc prin operatie cezariana, rata complicatiilor (laceratii, hemoragii, tromboze si infectii) variaza intre 4.4% si 21% in functie de spital. La nasterea vaginala, rata complicatiilor variaza intre 10.4% si 22.6% (MNT). Asteptam un raport si de la Societatea de Obstetrica si Ginecologie din Romania.

Fetele fac pe proastele pentru a placea baietilor
Un studiu publicat de Universitatea din Warwick ridica semne de exclamare in legatura cu impresia baietiilor de 14 ani (clasa a 8-a) ca fetele ar trebui sa le fie inferioare. Asa explica agresivitatea, consumul de alcool, hartuirea sexuala, refuzul de a primi ajutor si inhibarea emotiilor baietilor, iar fetele se adapteaza prin renuntarea la hobby-uri, ascunderea abuzurilor pe care le sufera, mimarea unei inteligente reduse etc pentru a nu da impresia ca submina masculinitatea baietilor (Warwick).

Saptamana mondiala a alaptarii
Sarbatorita intre 1-7 august. Alaptarea este cea mai buna metoda de a hrani bebelusul, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine alaptatul exclusiv din prima ora de la nastere pana la 6 luni (OMS).

100 de ani de contraceptie
Despre istoria anticonceptionalelor, incepand cu condamnarea contraceptiei si considerarea informatiilor despre contraceptie ca fiind obscene in 1914, continuand cu aprobarea anticonceptionalelor ca forma de contraceptie in 1960, pana astazi cand 99% dintre femeile active sexual din Statele Unite au folosit macar o data anticonceptionale (Upworthy).

Stiri pentru obstetricieni si ginecologi

Journal Impact Factors 2014
Top 5 pentru categoria Obstetrica si Ginecologie:

  • Human Reproduction Update (8.657)
  • Human Reproduction (4.585)
  • Obstetrics and Gynecology (4.368)
  • Fertility and Sterility (4.295)
  • Americal Journal of Obstetrics and Gynecology (3.973)

Topul overall este condus de:

  • CA-A Cancer Journal for Clinicians (162.5)
  • New England Journal of Medicine (54.42)
  • Chemical Reviews (45.661)
  • Reviews of Modern Physics (42.86)
  • Nature (42.351)

Satisfactia Obstetricienilor si a Ginecologilor cu jobul
Statistici pentru America… salariul median de $203,100 / an face ca doar 56% dintre ginecologii americani sa fie satisfacuti cu jobul lor, in timp ce 81% considera profesia importanta (Forbes).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.