Sinteza Saptamanii pentru Femei si Ginecologi (August 2014, S3)

Stiri pentru femei

Etica, moralitatea si cultura din China continua sa surprinda
Pentru suma de $240,000, cuplurile din China pot beneficia de un bebelus avand AND-ul lor, sexul ales anticipat, sarcina si nasterea fiind suportate de o alta femeie in rol de mama surogat, tinuta captiva, ascunsa in zona rurala. Peste 10.000 de bebelusi se nasc anual din mame surogat in China (NYTimes).

PALB2, o noua gena cu rol semnificativ in aparitia cancerului la san
Alaturi de BRCA1 si BRCA2, mutatiile genei PALB2 cresc cu 35% riscul de a dezvolta cancer la san pana la varsta de 70 de ani (Reuters).

Placenta mancata dupa nastere
Am scris acum cativa ani despre mancatul placentei dupa nastere. Se pare ca populatia devine din ce in ce mai deschisa fata de aceasta practica, magazinul Amazon comercializand o carte cu 25 de retete pe baza de placenta (WashingtonPost).

Cum se facea reclama la anticonceptionale si tratamente pentru boli transmise sexual in anii 1840.
Pentru evitarea sistemului legal de la vremea respectiva se abuza de metafore de tipul boli private (boli cu transmitere sexuala), boala ciudata a femeilor (sarcina), inlaturarea unei obstructii (avort) (Slate).

Supravietuirea relatieii in cazul infertilitatii
Una dintre cele mai grele incercari pentru relatia de cuplu este generata de existenta problemelor de fertilitate, daca ambii parteneri isi doresc un copil impreuna, dar rezultatele se lasa asteptate. Activitatea intima poate deveni neplacuta, asociata cu stres si presiune sociala, iar contactul sexual se poate transforma usor intr-o unealta defecta pentru conceput copii (Prevention).

Stiri pentru obstetricieni si ginecologi

Raspunsul medicilor la ratingurile online
Conducerea unui hotel a raspuns agresiv unei evaluari negative facuta online de unul dintre clienti, iar ce a urmat se poate cataloga drept catastrofa de marketing. Ducand ideea mai departe, raspunsul medicilor la aprecierile negative nu ar trebui sa fie online, ci in viata reala unde eventualele probleme se pot indrepta real (KevinMD).

NEJM Editorial Fellowship
New England Journal of Medicine a scos la concurs un Fellowship editorial cu durata de un an, data limita pentru aplicatii fiind 1 septembrie (NEJM).

Ebola in Romania
Peste 1000 de persoane au decedat din cauza Ebola anul acesta, iar primul caz suspect din Romania a alarmat si institutiile dupa ce s-a intors din Nigeria si a trecut prin Vama Veche (ProTV).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.