Sinteza Saptamanii pentru Femei si Ginecologi (Octombrie 2014, S1)

Stiri pentru femei

Transplant de uter
O femeie in varsta de 36 de ani din Suedia a devenit prima mamica din lume care a nascut dupa transplant de uter de la o femeie de 60 de ani (BBC) – Evenimentul va primi mai multa atentie aici pe blog in viitorul imediat apropiat.

Cartoful ca metoda contraceptiva
O tanara de 22 de ani din Columbia a fost sfatuita de mama ei sa-si introduca un cartof in vagin cu scop contraceptiv, iar dupa 2 saptamani s-a prezentat la urgente cu lastari iesind din vagin (Colombiareport).

Ziua Mondiala a Contraceptiei
Pe 26 septembrie s-a sarbatorit ziua mondiala a contraceptiei. Pentru publicul larg exista 15 metode contraceptive, iar FPA pune la dispozitia vizitatorilor o unealta pentru a afla care metoda contraceptiva li se potriveste cel mai bine (FPA).

Promiscuitate si pragmatism
Un articol despre motivele pentru care femeile si femelele altor primate cauta parteneri multipli (Slate).

Un pic de Can Can
Zece celebritati care au pozat complet nud in timpul sarcinii (Stylecaster)

Mamici cu sperma donata
Femeile care apeleaza la banci de sperma pentru a obtine o sarcina pun pret mai mare pe inteligenta donatorului decat pe aspectul fizic (Telegraph).

Stiri pentru obstetricieni si ginecologi

Data cea mai probabila a nasterii
American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG), American Institute of Ultrasound in Medicine si Society for Maternal-Fetal Medicine au publicat ghiduri noi referitoare la identificarea datei probabile a nasterii. Doar 5% din bebelusi se nasc in data corecta (Huffingtonpost).

Campionul mondial la vorbit in public
Da, nici eu nu stiam ca exista un asemenea campionat (Businessinsider).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.