Sinteza Saptamanii pentru Femei si Ginecologi (Septembrie 2014, S4)

Stiri pentru femei

Sarcina dupa un avort
Se pare ca nu este nevoie de o pauza de 3 luni intre pierderea unei sarcini si conceperea unei noi sarcini (AJOG).

O femeie, doua utere, trei bebelusi
O femeie cu doue utere (uter didelf) a nascut tripleti (NYPost).

Testare HPV din urina
Un test HPV din urina ar putea deveni o optiune pe scara larga. Sensibilitatea (procentul diagnosticelor pozitive adevarate) este de 87%, iar specificitatea (procentul diagnosticelor negative adevarate) este de 94% (Reuters).

Stiri pentru obstetricieni si ginecologi

Retragerea articolelor medicale
Jurnalele cu factor de impact mare retrag mai multe articole dupa publicare decat jurnalele cu factor de impact mic (RetractionWatch).

Vorbitul in public
Adopta pozitia alfa / wonder woman pentru 2 minute inainte de prezentare. Cateva sfaturi pentru vorbitul in public (MakeUseOf).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.