Soareci Crescuti din Celule Tegumentare

Cercetatorii chinezi au reusit sa creeze celule stem din celule tegumentare de la soareci, dupa care le-au utilizat sa obtina pui de soareci fertili.

S-au folosit celule pluripotente reprogramate pentru a fi similare celulelor stem embrionale. Celulele stem embrionale prelevate de la embrioni cu varsta de cateva zile au capacitatea de a se transforma in orice celula a organismului, iar la soareci pot fi implantate in uter pentru a creste pui.

S-au creat 37 de linii de celule stem din celule ale pielii, dar numai 3 au generat pui vii.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.