Somnul de Zi Consolideaza Memoria

Trebuia facut doar experimentul oficial, pentru ca deja existau date care sa confirme faptul ca somnul de dupa-masa ajuta la consolidarea memoriei. Am simtit si eu, fara sa stiu de studiul publicat recent in Jurnalul Neuroscience.

Defapt pe mine nu doar somnul de dupa-masa ma ajuta, ci orice somn, si cel normal de noapte. Nu de putine ori am patit ca informatiile pe care le-am citit intr-o zi sa-mi fie mai clare a doua zi dimineata decat in seara precedenta. Si sunt sigur ca majoritatea au simtit lucrul asta.

De asta e bine sa se doarma macar cateva ore inainte de fiecare examen…

2 raspunsuri

  1. si eu cand invatam pt scoala peste 5 min uitam complet tot ce am invatat…si dimineata stiam tot

  2. Somnul de dupa-amiaza apare atunci cand seara nu ma culc devreme si ma apuca ora tarzie 23:00 sau 00:00 (eu de obicei am ora de culcare 22:00), eu personal nu recomand si incerc sa nu dorm dupa-amiaza, deoarece ma pacalesc singur, imi fur somnul de seara pana in ora 00:00 care este cel mai important.
    Am observat sa atunci cand dorm dupa-amiaza ma trezesc mai fresh, dar adevarul este ca imi fur somnul de seara care cel mai important somn !

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.