Statele Unite Accepta Silgard/Gardasil Pentru Baieti si Cervarix Pentru Fete

Luna trecuta anticipam 2 decizii care urmau sa fie luate de FDA (US Food and Drug Administration): acceptarea pe piata americana a concurentului direct pentru Silgard/Gardasil (produs de Merck), vaccinul anti HPV produs de GSK (GlaxoSmithKline), Cervarix. A 2-a decizie e legata de administrarea Silgard/Gardasil la baieti.

Scrisoarea oficiala de acceptare a vaccinului Cervarix poate fi citita aici: link.

Vaccinul Silgard/Gardasil a fost acceptat pentru baieti cu varste intre 9 si 26 de ani in scopul prevenirii negilor genitali (condiloame acuminate) cauzate de HPV 6 si 11. Pe termen lung se spera scaderea prevalentei infectiilor cu HPV la baieti si scaderea consecutiva a prevalentei infectiilor cu HPV la fete (vectorii infectiei fiind barbatii). De asemenea, se doreste prevenirea cazurilor de cancer anal, penian si din sfera ORL (la baieti) cauzate de tulpinile oncogene de HPV impotriva carora e indreptat vaccinul.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.