Statie SMURD in Bistrita-Nasaud

Agentia Nationala de Presa ROMPRES a anuntat ca SMURD urmeaza sa infiinteze prima statie din judetul Bistrita-Nasaud.

Ionel Tompa, vicepresedintele consiliului judetean, fost profesor de istorie la liceul unde am terminat eu, sustine ca Sangeorz Bai este localitatea care va beneficia de cei 170.000 lei pentru infiintarea statiei SMURD. Este foarte ciudat tinand cont de faptul ca Sangeorz Bai este o statiune si are undeva in jur de 10.000 de locuitori. Cat de mult vor beneficia locuitorii din Bistrita in ideea in care drumul dintre cele 2 localitati este de 60 Km, cu multe curbe (au fost accidente mortale chiar vara trecuta)?

Sper ca statia din Sangeorz Bai sa fie dor primul pas, urmand sa se gaseasca fonduri si pentru resedinta de judet, Bistrita.

Anul acesta, in „Saptamana UMF” (perioada cu manifestari stiintifice si suspendarea cursurilor) voi merge impreuna cu colegul meu, Marian Craciun, sa facem practica la statia SMURD din Mures (sediul central). Marian are deja experienta in domeniul medicinei de urgenta, activand in serviciul SMURD de cativa ani, in timpul facultatii (la statia din Cluj) si in timpul verii (la statia din Mures), deci voi fi pe maini bune 🙂

Probabil, daca se va finaliza pana vara viitoare, voi merge si la statia din Sangeorz Bai si am sa va dau detalii de acolo 🙂

2 raspunsuri

  1. am o intrebare am inteles de pe site uri ca se fac cursuri pentru paramedici smurd .
    Puteti sa mi oferiti mai multe date pe adresa mea de e mail?Multumesc
    Am inteles ca este pe baza de voluntariat si tare mult mi as dori sa ajut efectiv oameni

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.