Statistici Pentru Cancerul la San

In Regatul Unit, numarul deceselor prin cancer la san a scazut pentru prima data sub 12.000 pe an din 1971 de cand a inceput inregistrarea statisticilor.

In 1971 au fost 12.472 de decese din cauza cancerului de san la femei, numarul crescand de la an la an pentru a atinge maximul de 15.625 in 1989. Astea sunt numerele absolute, dar mai importanta este evolutia ratelor de deces prin cancer la san: 41,6 la 100.000 de femei in 1989 si 26,7 in 2007.

Principalele motive pentru evolutia favorabila de dupa 1989 sunt reprezentate de metodele de tratament si diagnostic. Daca dezvoltarea metodelor de tratament e mai greu de influentat personal, metodele de diagnostic sunt direct dependente de atitudinea personala a fiecarei femei. Cu cat se diagnosticheaza mai repede, cu atat este mai usor de tratat, iar rata deceselor este mai scazuta.

Numai astazi am vazut 4 operatii de mastectomie (extirparea sanului) si asta doar in sala de operatii in care am stat eu, dar in Institutul Oncologic sunt 6-7 astfel de sali…

Tu cand ti-ai autoexaminat ultima data sanii? Dar ultimul control ginecologic?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.