Stiai ca… Anticorpi?

Stiai ca un adult sanatos de 70 kg produce 3 g de anticorpi pe zi si ca un individ produce 10.000.000 – 1.000.000.000 de anticorpi distincti?

Anticorpi = Substante specifice, de natura proteica, prezente in mod natural sau produse in organism (sange sau tesuturi) sub actiunea unui antigen si care poseda proprietatea de a reactiona specific, in vivo sau in vitro, cu antigenul corespondent. (Dictionar Medical, Valeriu Rusu)

Anticorpi = Substante care se formeaza in organism spre a neutraliza o infectie / Substanta produsa de organism ca raspuns la patrunderea unui antigen / Substanta care se produce in sange in urma unei infectii pentru a apara organismul contra microbilor / Proteina specifica elaborată de organism ca raspuns la patrunderea unui antigen. (DEX)

7 raspunsuri

 1. Dr Laurentiu Craciunas

  Buna ana,

  toate vaccinurile sunt administrare cu scopul de a produce anticorpi. Nici un vaccin nu este perfect, randamentul de 100% este greu de atins, iar cazul mamei tale poate a fost unul atipic.

  Fara mai multe detalii nu-mi pot da seama care ar fi fost problema.

 2. Urgent! Mama mea a facut un vaccin (nu-i mai retin denumirea) al carui efect era sa produca anticorpi. Dupa al doilea vaccin s-a observat ca de fapt,nu se fabricau anticorpi. Nu se intampla nimic,asadar va intreb,ce-ar putea sa fie????? De ce nu se fabrica anticorpi? Ast un raspuns.
  A facut toate testele (hepatita,hiv) toate negative (Slava Tatalui!) O sa le repete peste inca 3 luni!
  Multumesc!
  ANA

 3. Dr Laurentiu Craciunas

  In perioada copilariei, sistemul imun este foarte activ si se sintetizeaza anticorpi pentru orice este recunoscut ca non-self (strain). Gandeste-te cate lucruri introduc copiii in gura, dar e suficient sa fie si doar contact cu tegumentul pentru a se putea produce anticorpi.

  Mai este o teorie conform careia bacteriile din flora intestinala contin determinanti antigenici similari grupelor de sange, iara daca e recunoscut ca non-self (strain) se formeaza anticorpi impotriva lor.

 4. Hei! Stii de ce avem in sange anticorpi impotriva impotriva antigenelor care determina grupa de sange chiar daca n`am mai fost in contact cu ele? (in mod normal anticorpii sunt produsi la contactul cu antigenele specifice)

 5. Nu trebuie sa-i numeri (si nici nu poti) ci se calculeaza pe baza matematica pornind de la structura genelor imunoglobulinelor si modul cum se recombina segmentele genetice.

 6. Sunt curios cine a stat sa-i numere

 7. ca sa numeri pana la 1.000.000.000 iti trebuie peste 6 ani daca numeri 5 anticorpi pe secunda, non-stop 🙂

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.