Stiai ca… Fumatul si Fericirea?

Stiai ca fumatul nu te face fericit? Daca pana acum puteai zice ca fumezi pentru a te simti bine, ultimul studiu efectuat de Peninsula Medical School iti va contrazice argumentul. Studiul a inclus 9176 de persoane cu varste peste 50 de ani.

Participantii la studiu au fost impartiti in 3 grupe: cei care inca fumeaza, cei care au fumat (dar acum nu mai fumeaza) si cei care nu au fumat niciodata.

Rezultatul sugereaza ca fumatorii obtin satisfactie in momentul in care fumeaza (din cauza adictiei), dar pe termen lung starea de bine este inferioara fata de cea a nefumatorilor (psihic, pentru ca fizic se stia de mult).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.