Stocarea Celulelor Stem In Lupta Contra Expunerii La Radiatii

Dupa informarea masiva din ultima perioada referitor la cutremurele din Japonia si emisia de radiatii din centrala nucleara Fukushima sunt putini cei care nu cunosc riscurile expunerii la cantitati mari de radiatii.

Printre principalele afectiuni posibile se numara leucemiile, iar angajatii centralei sunt cei mai expusi acestui risc. O solutie in cazul lor este recoltarea celulelor stem din sange urmata de stocarea lor intr-o banca de celule stem. Chiar daca leucemia apare dupa multi ani, se vor putea folosi celulele stem recoltate acum.

Despre recoltarea celulelor stem din sangele periferic am scris mai demult pentru InformatiaMedicala.

Din pacate ramane riscul celorlalte cancere pentru care celulele stem recoltate astfel nu ar aduce nici un beneficiu…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.