Studentii la Medicina Ajuta Robotii sa Nasca

Exista o serie de simulatoare medicale pentru tot felul de proceduri, de la resuscitari ale adultilor (am avut si noi la ATI), ale nou nascutilor, ale copiilor, pana la cateterizari ale vezicii urinare, punctii venoase/arteriale, histeroscopii, exminari ale sanilor etc etc. Dintre toate astea cel mai interesant mi se pare simulatorul de nastere naturala.

Noelle este o robotica gravida care respira si are puls, putand fi programata sa simuleze mai multe complicatii care pot aparea la nastere, incluzand: distocia de umar, nasterea pelviana, stopul cardio-respirator al nou-nascutului cu schimbarea culorii pielii in functie de saturatia in oxigen, necesitatea unei nasteri prin cezariana cu practicarea ei, inclusiv incizia peretelui abdominal, epiziotomie (taietura perineului in scop preventiv) cu epiziorafie (sutura plagii) ulterioara, hemoragie post-partum si prevenirea ei prin masajul fundului uterin, nasterea cu vaccum sau forceps etc etc.

Mai mult decat atat, Noelle stie sa strige si este agresiva verbal cu cel care asista nasterea, exact cum se intampla de cele mai multe ori si la nasterile umane 🙂

Noelle, robotica gravida - Simulator de nastere naturala
Noelle, robotica gravida – Simulator de nastere naturala

Costa putin sub 40.000 de dolari (taxa anuala platita de 12 studenti straini), oare vom avea vreodata asa ceva la vreo una din cele 2 clinici de ginecologie din UMF Cluj?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.