Studiu: Contraceptivele Orale Cresc Speranta De Viata

Pana acum, studiile pe contraceptivele orale de generatie veche au scos in evidenta riscul usor crescut de a dezvolta cancer la san si cancer cervical, si o usoara protectie fata de cancerul ovarian si cancerul endometrial. In 1968 a inceput un studiu prospectiv ale carui rezultate au fost publicate zilele trecute.

Scopul studiului a fost compararea mortalitatii in randul femeilor care au urmat tratament cu contraceptive orale fata de cele care nu au luat contraceptive orale niciodata. Au fost urmarite mai mult de 46.000 de femei insumandu-se in total 378.006 de ani observati la femeile care nu au folosit contraceptive orale si 819.175 de ani observati la femei care au folosit contraceptive orale.

Femeile incluse in grupul celor care au folosit contraceptive orale au urmat tratamentul in medie aproape 4 ani. Rezultatele finale au demonstrat ca femeile care nu au folosit contraceptivele orale ca metoda de contraceptie au avut mortalitatea cu 12% mai mare fata de cele care au folosit contraceptive orale.

Cu toate astea, medicii din spatele studiului nu recomanda folosirea contraceptivelor orale cu scopul prelungirii vietii, ci doar ca metoda contraceptiva la indicatia medicului ginecolog in urma unei consultatii amanuntite care sa implice si analize de laborator.

2 raspunsuri

  1. Maria - ?iria

    Esti sigur Laur? S-ar putea sa prelungeasca viata, dar o viata bolnava, nu sanatoasa!
    Ce mai faci Lauru? Ai fost la „piata” de medici pentru strainatate? Ce spui de salariile ce se ofera? Mai merita tara asta doctori?!!!

  2. Buna ziua,

    Eu am facut noduli la sani de la anticonceptionale dupa 2 sapta,ani de cand am inceput sa le iau.Mi-au fost date ca tratament si mi s-a zis ca nu voi scapa de ei niciodata.Pot deveni cancerigeni?
    Multumesc

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.