Studiu: Variatiile Genetice Afecteaza Dezvoltarea Sida

Variatii ale 2 gene cheie influenteaza viteza cu care oamenii infectati cu HIV dezvolta Sida. Pana acum se credea ca singurul factor care influenteaza durata pana la dezvoltarea bolii este concentratia virusului HIV in sange.

France-Presse a raportat ca genele CCR5 si CCL3L1 afecteaza raspunsul imun al organismului la infectarea si replicarea virusului HIV. Alte gene pot fi de-asemenea implicate, dar este nevoie de mai multe cercetari pentru a demonstra.

CCR5 controleaza un receptor de la suprafata celului imune CD4 de care se ataseaza HIV, in timp ce CCL3L1 controleaza o molecula numita chemokina, care semnaleaza sistemul imun blocand atasarea HIV de receptorul CCR5.

In acest studiu, cercetatorii au analizat mii de pacienti infectati cu HIV si oameni sanatosi descoperind faptul ca incarcatura virala a sangelui reprezinta doar 9% din diferentele de dezvoltare a bolii.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.