Studiul Administrarii Medicamentelor In Sarcina

A fost lansat primul studiu care va identifica implicatiile pe care le au medicamentele administrate in timpul sarcinii. Este vorba de fapt despre un set de studii, Medication Exposure in Pregnancy Risk Evaluation Program (MEPREP), desfasurate sub parteneriatul dintre Food and Drug Administration (FDA) si HMO Research Network Center for Education and Research in Therapeutics (CERT), centrele de cercetare ale Kaiser Permanente si Vanderbilt University.

In timp ce multe femei apeleaza la medicamente pe perioada sarcinii, putine dintre acestea au fost testate pe femei insarcinate. Odata cu lansarea MEPREP se spera influentarea practicii medicale si aparitia unor protocoale.

Ideea este de a culege informatii despre toate medicamentele prescrise femeilor gravide, urmand corelarea lor cu efectele asupra unui milion de nasteri din perioada 2001-2007.

Pana la aparitia datelor obiective, femeile si medicii lor sunt nevoiti sa decida daca un anumit medicament aduce suficient beneficiu pentru a merita asumarea riscurilor posibile.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.