Studiul Care Leaga Vaccinarea De Autism Este Un Fals Recunoscut

The Lancet, unul dintre cele mai importante jurnale medicale avand un factor de impact (numar mediu de citari / articol) 28,409, a publicat in 1998 un studiu conform caruia vaccinul contra rujeolei, oreionului si rubeolei este legat de aparitia autismului la copii.

Teoria de la baza concluziilor este faprul ca vaccinul cauzeaza tulburari gastrointestinale, acestea ducand apoi la autism. Dupa viziunea autorilor, virusul folosit in vaccin se dezvolta in tractul gastrointestinal determinand inflamarea si aparitia porozitatii intestinelor. Ulterior, continutul intestinal ajungea in sange, afectand sistemul nervos si finalizandu-se prin aparitia autismului.

Nici un studiu ulterior (peste 20) nu a reusit sa confirme descoperirile.

Din 1998 pana in prezent au fost numeroase critici ale studiului, iar numarul de vaccinari a scazut dramatic, crescand incidenta consecutiva a rujeolei.

General Medical Council, autoritatea care supravegheaza medicii din Marea Britanie a concluzionat ca pacientii inclusi in studiul initial au fost selectati incorect, tocmai pentru a avea rezultatele controversate.

La 12 ani dupa publicarea studiului, Lancet l-a retras.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.