Studiul Care Leaga Vaccinarea De Autism Este Un Fals Recunoscut

The Lancet, unul dintre cele mai importante jurnale medicale avand un factor de impact (numar mediu de citari / articol) 28,409, a publicat in 1998 un studiu conform caruia vaccinul contra rujeolei, oreionului si rubeolei este legat de aparitia autismului la copii.

Teoria de la baza concluziilor este faprul ca vaccinul cauzeaza tulburari gastrointestinale, acestea ducand apoi la autism. Dupa viziunea autorilor, virusul folosit in vaccin se dezvolta in tractul gastrointestinal determinand inflamarea si aparitia porozitatii intestinelor. Ulterior, continutul intestinal ajungea in sange, afectand sistemul nervos si finalizandu-se prin aparitia autismului.

Nici un studiu ulterior (peste 20) nu a reusit sa confirme descoperirile.

Din 1998 pana in prezent au fost numeroase critici ale studiului, iar numarul de vaccinari a scazut dramatic, crescand incidenta consecutiva a rujeolei.

General Medical Council, autoritatea care supravegheaza medicii din Marea Britanie a concluzionat ca pacientii inclusi in studiul initial au fost selectati incorect, tocmai pentru a avea rezultatele controversate.

La 12 ani dupa publicarea studiului, Lancet l-a retras.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.