Substanta Orala Anti Diabetica

Noua substanta cu proprietati anti diabetice a fost testata cu succes pe sobolani, demonstrandu-se ca reduce nivelul glucozei si lipidelor din sangele animalelor testate.

In tarile dezvoltate, diabetul afecteaza in jur de 5-10% din populatie, iar cauza bolii este lipsa insulinei sau o incapacitate a organismului de a raspunde la insulina.

Noua substanta descoperita de cercetatori se numeste Factor de Toleranta a Glucozei (GTF – Glucose Tolerance Factor).

50% dintre bolnavii de diabet trebuie sa-si administreze insulina, dar boala nu se vindeca niciodata, putand chiar cauza si insuficienta renala, probleme cardiace, atac cerebral sau orbire.

Printre problemele tratamentului cu insulina se numara dezvoltarea unei tolerante la insulina si imposibilitatea de sincronizare cu activitatea pacientilor. Daca se administreaza o doza de insulina inainte de masa, se poate ajunge la o hipoglicemie severa, coma hipoglicemica si chiar moarte.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.