Supravietuirea Dupa Cancer Ovarian Aproape S-a Dublat In Ultimii 30 De Ani

Sansele de supravietuire la 5 ani dupa diagnosticul cancerului ovarian au crescut de la 21% in anii 1970 pana la 41% astazi.

Cancerul ovarian este supranumit si ucigasul silentios din cauza simptomatologiei, multe cazuri fiind diagnosticate doar dupa metastazare.

Oare de ce nu se obtin rezultate similare cu apa sfintita, spovedanie sau trasee pe genunchi si coate in jurul bisericilor?

6 raspunsuri

 1. Laurentiu.
  Nu amesteca tratamentele medicale si rezultatul acestora cu unele practici religioase.
  Fiecare este liber sa creada ce vrea. Nici tu, eu sau alcineva nu suntem in masura sa judecam credinta in stiinta sau in nestiinta a cuiva.

 2. Dr Laurentiu Craciunas

  Laura, cand se pune o intrebare si nu ai raspuns pentru ea, lasa pe altcineva care ar putea avea raspuns si nu scrie doar de dragul de a scrie ceva.

 3. ai pus intrebarea asta fiindca aveai 0 comenturi la ultimele 10 postari?

 4. Laurentiu, nu trebuie sa fi acid. Oricum e o intrebare cam retorica …
  Iar ca raspuns …. de unde sti ca apa sfintita si ce ai mai zis tu acolo nu fac bine … ? Doar pt ca INCA nu e dovedit stiintific?
  Apropo, sunt medic si nici eu nu cred in apa sfintita, dar exista un coltisor in mintea mea (ca in mintea multora) unde se ridica intrebarea „dar daca …”. Nu ma refer la aceasta situatie in sine, ci la modul general vorbesc. Nu demult vorbeam despre efectele placebo so nocebo. Nici acestea nu sunt palpabile la propriu, dar exista …
  In fine… Te felicit pt articolele tale; imi face placere sa citesc ceea ce scrii si salut initiativa ta! Succes in continuare!

 5. Dr Laurentiu Craciunas

  ana, marea majoritate a articolelor publicate aici nu ridica probleme interpretabile pentru a fi dezbatute in comentarii (evident cu exceptiile de rigoare), iar la cele care exista comentarii nu sunt pareri ci intrebari medicale (vezi tab-ul populare din dreapta sus).

  Ioana*, sunt atat de multe lucruri care „ar putea face bine”, dar pentru ca nu e dovedit stiintific lumea nu apeleaza la ele. Religia dusa la extrem e singura care contrazice regula asta.

  Sa nu se inteleaga ca sunt impotriva religiei, sunt convins ca are un rol aparte pentru unii, dar exemplele date de mine (apa sfintita, spovedania sau alte practici similare facute cu scopul de a vindeca) sunt comparabile cu saritul de la etaj ca forma de activitate sportiva.

 6. Laurentiu.
  Evolutia gandiri a unora stagneaza doar pt simplul fapt ca, ei asteapta descoperirile altora(dovezile stintifice). Pana atunci se aliaza cu negarea.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.