Tatuaj Care Monitorizeaza Functiile Vitale

O echipa de ingineri a dezvoltat un dispozitiv electronic sub forma de tatuaj temporar pentru a monitoriza semne vitale cum sunt frecventa cardiaca sau activitatea cerebrala.

Tatuajul a fost conceput pentru a scapa de neajunsurile tehnologiei actuale, care presupune numeroase cabluri, electrozi posibil alergeni si deconectare temporara cu oprirea monitorizarii cand e nevoie de relocare.

tatuaj electronic

Caracteristicile dispozitivului au fost prezentate in ultimul numar al revistei Science. Senzorii sunt atasati unui film subtire care se muleaza perfect pe suprafata pielii. Din cauza regenerarii pielii care implica descuamarea celulelor, tatuajul nu poate fi permanent, dar va putea fi utilizabil pana la 2 saptamani.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.