Pentru unii oameni e suficient un pahar de vin rosu pentru a avea o durere de cap groaznica. Cercetatorii de la Universitatea din California au proiectat un dispozitiv care poate ajuta prevenirea acestor dureri de cap provocate de consumul de vin rosu.
Dispozitivul are marimea unei serviete si va avea capacitatea de a testa nivelul aminelor biogene in diferite alimente si lichide. Aminele biogene sunt susbstante prezente intr-un numar mare de alimente si bauturi populare, inclusiv in vin, ciocolata, nuci, masline, carne.
Tiramina si histamina sunt considerate cauze nu doar pentru durerile de cap, dar si pentru cresterea presiunii arteriale si pentru cresterea nivelului adrenalinei. Alimentele pe care le consumam sunt incredibil de cuplate cu chimismul organismului.
In momentul asta, testul pentru amine functioneaza doar pe lichide. Studiul apare in ultima editie a jurnalului Analytical Chemistry.
Vinul rosu, se stie ca contine alcool care este toxic pentru organism, mai ales pentru creier, alcoolul omoara celulele nervoase (neuronul), organismul se chinuie sa scoata alcoolul din organism transformand-ul din alcool in aldehida, …. care se elimina prin urina. Dar vinul contine o cantitate mare de rezverartrol, este un antioxidant foarte puternic care printre efectele sale bune este si scaderea cholesterolului oxidat din sange. De aceea se spune ca e bine sa bei cate un paharut de vin rosu, dar vindeci pe o parte si omori pe alta parte.
Nucile, semintele de floarea soarelui, migdale si alte seminte(alune), dupa parerea mea nu ar trebui consumate prajite.