Test: Lumanari

Se dau 2 lumanari, singura diferenta dintre ele este inaltimea (au acelasi diametru, acelasi tip de ceara, aceeasi ata, etc). Dupa ce se aprind se acopera cu un vas care nu lasa aerul sa patrunda inauntru. Evident, dupa un timp se vor stinge, dar in ce ordine si de ce?

test lumanari

Gandeste-te, raspunde si doar apoi citeste ce au spus ceilalti. Raspunsul corect ar putea fi deja scris…

Rezolvarea la testul de saptamana trecuta: Ziua Mea

Da, se poate daca sunt nascut in 31 decembrie, iar azi e 1 ianuarie.

Felicitari Laurinda si Todoran Alexandru.

PS: K.Arthut, sunt sigur ca si tu te-ai gandit corect, dar n-ai scris ce-ai gandit 🙂

12 raspunsuri

  1. aerul cald se ridica sus , este mai sarac in oxigen si nu intretine arderea ceea ce face ca lumanarea mai inalta sa se stinga prima, cred….ca e bine.. nu?

  2. presupun ca cea scurta se stinge prima, pt ca co2 e mai greu decat aeru’ si deci o sa se acumuleze decliv.

  3. Lumanarea mai inalta se va stinge prima, deoarece fumul+co2 rezultat din ardere se acumuleaza sus, iar 02 ramane mai mult in partea de jos. De asemena, cu cat creste inaltimea, p02 scade si deci lumanarea mai inalta va fi afectata prima.

  4. se sting amandoua deodata

  5. Cea mai scurta ar trebui sa se stinga prima deoarece CO2 e mai greu decat aerul si se acumuleaza in partea de jos,problema e ca aici CO2 degajat are temperatura mai ridicata decat aerul deci desitate mai scazuta asa ca ar sta in partea de sus.Eu zic sa face-ti testul 😛 si sa vedeti dar stiam de o pestera in care intrau oamenii cu caini si cainii mureau iar oamenii nu deoarece CO2 degajat din pestera se acumula in partea de jos pana la inaltimea de la 80 cm.

  6. Todoran Alexandru

    Foarte discutabil….cred cel mai bine ar fi sa facem experimentul….totusi imi vine sa zic k aerul din jurul lumanarii mici(care nu e consumat de ea) este inklazit si urca sus deci aia mica se stinge prima si mai e si intoxikata de CO2 de la aia mare…cred k asa mi se pare cel mai plauzibil sa se intample..dar depinde si de dim vasului adk anumite efecte ar fi mai vizibile intr-unn vas mic decat unul mare..in fine merg pe aia mica k moare prima.

  7. se sting amandoua odata

  8. cred ca lumanarea mai mica se stinge prima, deoarece vasul cu care e acoperita e mai mic si are mai putin oxigen, iar lumanarile vor arde atata timp cat vor avea oxigen.

  9. cred ca cea mica se stinge mai rpd deoarece se termina ata 😀

  10. cea mica se stinge prima. co2 rezultat in urma ardrii este un gaz cu o densiate mai mare decat a aerului adica este mai greu si ramane apropae de sol => lumanarea mai inalta va beneficia de oxigen un timp mai indelungat decat cea scurta

  11. Laura silvasan

    Parerea mea este ca lumanarea cea mare se stinge prima,deoarece spatiul de sus este invadat de 2 ori cu o cantitate de co2 adica el ridicandu-se in sus.Cred ca se stie ca focul nu arde in lipsa de oxigen. Iar lumanarea mica nu dupa mult timp se stinge si ea, asta in functie de cat oxigen a mai ramas jos.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.