Test Pentru Detectarea HPV 16 si 18

FDA (The U.S. Food and Drug Administration) a aprobat primul test pe baza de ADN pentru detectarea tulpinilor 16 si 18 de HPV (Human Papillomavirus), responsabile pentru 70% dintre cancerele de col uterin.

Testul se numeste Cervista HPV 16/18 si are la baza detectarea secventei ADN pentru HPV 16 si 18 din celulele colului uterin.

Un test Cervista HPV 16/18 pozitiv confirma infectia cu una sau ambele tulpini HPV cu risc oncogen major.

5 raspunsuri

  1. acest test poate confirma sau infirma… nu?

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    Nu stiu care sunt valorile specificitatii si selectivitatii testului, dar banuiesc ca poate si infirma cu randament bun.

  3. Desi, de-alungul anilor toate rezultatele testelor mele papanicolau au fost in limite normale (fara leziuni intrepiteliale), desi nu am o viata sexuala dezorganizata, un singur partener de 17 ani, o nastere naturala, fara chiuretaje, nefumatoare,fara istoric cu aco,desi nu aveam niciun simptom ingrijorator, m-am hotarat la un an de la ultimul papanicolau, sa nu il mai fac si sa fac testul hpv-adn genotipare atat pentru tulpinile cu ris scazut , cat si pentru cele cu risc crescut. Mi-a iesit pozitiv hpv 18. Devastata este putin spus ca sunt, sunt disperata! Pe langa faptul ca nu am incredere in niciun medic( nu ma certa, te rog!) , mai am si teama transmiterii acestui virus la fiica mea in varsta de 11 ani. Este posibil ca papanicolau test sa iasa in limite normale si testul hpv pozitiv? Poti sa il ai fara a avea leziuni intrepiteliale? Pot sa scap de el?

    • Din pacate….asemanarea este izbitoare cu ce traiesc si eu acum…Dar am ajus sa ma intreb daca conteaza si daca a ajutat cu ceva faptul ca eu am avut acelasi partener timp de 12 ani… daca el a avut partenere multiple în tot acest timp….de la care e posibil sa se fi infectat si apoi sa-mi fi transmis mie virusul…Singurul lucru pe care putem sa-l mai facem este sa monitorizam boala din 6 în 6 luni, pentru inceput…(eu am suferit deja o interventie ERAD). Din pacate nu exista nici un fel de tratament medicamentos….decit monitorizare foarte stricta (Papanicolau+colposcopie)…

  4. Crezi ca este indicat sa fac acum si testul papanicolau, la cateva saptamani dupa testul hpv? Ultimul papanicolau a fost facut cu 11 luni in urma. In plus, mi-as dori sa repet acest test hpv in alta clinica. Crezi ca este indicat? Nu am inteles de ce este nevoie de un interval de cel putin 3 luni intre efectuarea testelor papanicolau sau hpv? De fapt, e logic, pentru refacerea celulor din zona. Si totusi, dupa o recoltare, mai raman celule in zona 🙂
    Ma lamuresti?!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.