Test Pentru Detectarea Toxoplasmozei Recente

Toxoplasmoza este o infectie parazitara apartinand complexului TORCH, iar efectele negative asupra fatului sunt caracteristice infectiei acute in timpul sarcinii. FDA (U.S. Food and Drug Administration) a validat primul test pentru stabilirea fazei acute sau cronice a toxoplasmozei, evident cu implicatii asupra viitorului sarcinii.

VIDAS TOXO IgG Avidity Assay functioneaza prin detectarea aviditatii anticorpilor IgG de a se lega cu antigenele de Toxoplasma gondii, parazitul care cauzeaza infectia. In cazul infectiei vechi, anticorpii formeaza legaturi stranse cu antigenele, iar in cazul infectiilor din ultimele 4 luni legaturile formate sunt inca slabe.

Testul este indicat gravidelor care au fost diagnosticate cu toxoplasmoza, iar luarea deciziilor doar in functie de rezultatul lui nu este recomandata.

VIDAS TOXO IgG Avidity Assay este produs de bioMérieux Inc. of Hazelwood, Mo, o companie multinationala specializata in diagnostic in vitro pentru sectoarele medicale si industriale.

5 raspunsuri

  1. Ce parere ai despre vaccinul antirubeolic inainte de sarcina? Am auzit diferite pareri printre medici. Unii spun ca trebuie facut daca pacienta nu e vaccinata si nu a facut boala in copilarie, altii spun ca nu au sens atatea vaccinuri la varsta adulta, riscul de a face boala fiind neglijabil. Ce e de facut? Daca nu am facut boala in copilarie, sa ma vaccinez fara a mai doza anticorpii?

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    Tinand cont de efectele pe care le are asupra sarcinii nu-l pot considera inutil, dar vaccinarea se recomanda numai dupa verificarea titrului de anticorpi (nu m-as baza doar pe memoria legata de imbolnavire).

  3. am toxoplasmoza congenitala cu afectare oculara.exista vreunn risc daca voi ramane insarcinata?

  4. Buna ziua,
    sunt insarcinata in saptamana 9. pentru ca la efectuarea testelor TORCH, toxoplasma a iesit negativ la ambele (IgG si IgM) medicum ginecolog mi-a recomandat sa repet analiza in fieare luna de sarcina. Prima analiza am efectuat-o la un laborator unde mi-a dat rezultatul „negativ” fara nici o alta valoare. A doua analiza am repetat doar IgM la un alt laborator a carui limita era <0.9 negativ. Intradevar este negativ la valoarea este 0.8, destul de apropiata de limita superioara. Credeti ca este vreo problema? Multumesc

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.