Test Pentru Integritatea Genetica A Spermatozoizilor

Cercetatorii de la Yale School of Medicine au descoperit o metoda de selectare a spermatozoizilor cu integritate ADN maxima. Ca si selectivitate, metoda este comparabila cu trierea pe care o face in mod normal un ovul.

Aproximativ 40% dintre cazurile de infertilitate sunt determinate de probleme masculine, iar analizele anterioare urmareau concentratia si motilitatea spermei presupunand ca un numar mare de spermatozoizi mobili se traduce in fertilitate crescuta. In cazul ideal, cand se poate concepe natural, ovulul selecteaza spermatozoidul cel mai competent, dar in cazul fertilizarii in vitro nu se putea aprecia integritatea genetica a spermatozoizilor folositi.

S-a reusit identificarea unui marker biochimic pentru selectarea spermatozoizilor cu integritate genetica maxima. Noua descoperire va determina reducerea incidentei patologiilor genetice datorate incapacitatii de a selecta spermatozoizii inainte de fertilizarea in vitro.

Metoda se bazeaza pe selectare prin legarea spermatozoizilor de acid hialuronic, calitatea spermatozoizilor fiind cel putin egala cu a celor selectati de catre ovul in procesul de fecundatie naturala.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.