Test Precoce Pentru Alzheimer

Cercetatorii de la Universitatea Stanford au elaborat un nou test de sange care poate identifica bolnavii de Alzheimer.

Intr-un raport online al jurnalului Nature Medicine, cercetatorii condusi de neurologul Tony Wyss-Coray afirma ca testul lor poate identifica un set de 18 semnale chimice al caror nivel creste in sangele bolnavilor de Alzheimer.

Acelasi test poate determina care dintre pacientii cu pierderi usoare de memorie sunt sub riscul de a dezvolta Alzheimer.

Alzheimer este o boala progresiva, degenerativa care afecteaza memoria, rationamentul si abilitatea de a comunica a pacientului

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) estimeaza ca 18 milioane de oameni din toata lumea au aceasta boala.

Descoperirea noului test are o importanta deosebita, dar fiind faptul ca boala Alzheimer este diagnosticata de obicei cand creierul este distrus in mare parte. Posibilitatea de a prezice aparitia bolii poate ajuta noile cercetari pentru descoperirea unui tratament.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.